Katarina Vićentijević

Kao Lingvin bivši učenik, jako sam uzbuđena I ponosna što sam sada deo tima profesora. Osnovne studije sam završila na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2013. godine. Kembridž CAE sertifikat sam dobila kao gimnazijalac 2008, I to me je umnogome pripremilo za ono što me je čekalo na fakultetu. Master studije sam završila 2014. godine na istom fakultetu.

Moj rad kao predavača počinje 2012. godine, kada sam držala nastavu kolegama sa drugih fakulteta Beogradskog univerziteta. Tokom studentskih dana sam radiala kao professor na zameni u školi za strane jezike Tom i Ema u Beogradu, i to radno iskustvo je bilo jako korisno i pripremilo me je za rad sa decom i mladima. Pored Lingve, trenutno radim i u Valjevskoj gimnaziji.

Čvrsto verujem da u opis posla jednog profesora ulazi mnogo više od pukog predavanja gradiva i ocenjivanja učenika. Kao professor snosiš mnogo odgovornost – odgovornost za mladost jedne nacije, za njihovo odgajanje i dalji razvoj. Profesor uvek mora da bude spreman na razno razna pitanja, i od profesora se uvek očekuje da zna odgovor na postavljeno pitanje. Moj cilj je da svoje đake učim kroz kreativne igre i radionice, da im engleski jezik predstavim i kao zanimljiv ali i kao koristan.

Lingvi sam zahvalna što mi je omogućila da postanem ovo što danas jesam i zaista ne postoji bolje mesto za mene na kom bih mogla dalje da se usavršavam, ovog puta kao profesor. Uživam radeći u opuštenoj atmosferi, gde vas svi dočekuju sa osmehom na licu i uvek su spremni da pomognu, šta god da vam ustreba.