Ivana VujićZovem se Ivana Vujić. Studije germanistike završila sam 2003. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu. 2009. godine završila sam master studije. Nemački predajem 10 godina u više škola, u medicinskoj školi „Dr Miša Pantić“, u osnovnoj školi „Nada Purić“ i u školi stranih jezika „Lingva“.

Smatram da je u nastavi veoma važan trening aktivne upotrebe jezika: učenici žele i treba da govore. Da bih sprečila strah i stidljivost od upotrebe nemačkog jezika, podstičem kreativnu upotrebu nemačkog jezika,  kroz igre koje podstiču govor, kroz pravljenje dijaloga… A ono što mi je najvažnije je uneti u nastavu pravu dozu humora. Uz humor sve funkcioniše  bolje, pa i gramatika. A kada je i meni samoj zabavno onda mi je lakše i da ostanem strpljiva i da ponovo iz početka objasnim na primer akuzativ.

Podučavanje i učenje stranog jezika u „Lingvi“  je  posebno motivišuće, jer u malim grupama vlada posebno srdačna atmosfera. U „Lingvi“ se svaki učenik individualno podstiče. Uprava i nastavnici su u svako doba spremni da odgovore na pitanja, zahteve, da pomognu u rešavanju manjih i većih problema. Tako nastaje dobra, porodična atmosfera, gde se svi prijatno osećaju.