Profesorka Lingve završila kurs za obuku trenera nastavnika

Lingva teacher Katarina Andrić presenting at Trainer Development Course at British Council Belgrade, June 2015
Lingva teacher Katarina Andrić presenting at Trainer Development Course at British Council Belgrade, June 2015

Od februara do juna, Lingvina profesorka Katarina Andrić je pohadjala Kurs za obuku trenera nastavnika pod nazivom Trainer Development Course, organizovan od strane Britanskog Saveta, a finansiran zajednički od strane same učesnice i škole Lingva. Kurs je namenjen nastavnicima koji žele da postanu treneri i sastojao se iz sedam radionica, u toku kojih su učesnici naučili kako da kreiraju i održe efektivnu i uspešnu radionicu.

Na kraju kursa, svaki učesnik je pripremio prezentaciju posle koje su usledili komentari i diskusija.

Katarina je održala radionicu pod nazivom Korišćenje pesama u nastavi engleskog jezika ( Korišćenje pesama sa tinejdžerima). Ciljevi Katarinine radionice su obuhvatali identifikovanje važnih kriterijuma u korišćenju pesama i eksperimentisanje sa razlicitim aktivnostima koje su povezane sa korišćenjem pesama. Na kraju, učesnici su izrazili svoje mišljenje o radionici. Bili su veoma pozitivni u svojim komentarima, navodeci da je “bilo veoma praktično”, “raznovrsno i korisno”, i da se raduju “korišćenju tih ideja u svojim učionicima”. Neki učesnici su naveli da su se osetili “inspirisano”, a svi su poželeli Katarini da “ nastavi sa dobrim radom”.

Bilo je prirodno da Katarina preduzme ovakav korak u svom kontinuiranom stručnom usavršavanju. U cilju obezbeđenja visokog kvaliteta nastave i učenja, politika škole Lingva je da stalno podržava svoje nastavnike u razvoju profesionalne karijere kroz sistematsku primenu YALS-ove šeme obučavanja i usavršavanja nastavnika koja uključuje redovno mentorstvo, obzervaciju od strane kolega, interne radionice Lingve i YALS-a i međunarodne seminare i konferencije u organizaciji YALS-a, ELTA-e i Britanskog saveta.